Skip to content
content_top_image

Kontakt oss

Trondheimsveien 2

Postboks 4651 Sofienberg

0506 Oslo

Tlf.: 24 14 11 70

nasol@nasol.no

«The Forest»

Jan Gunnar Hoff har skrevet verket «The Forest» til NASOLs 75 års jubileum.

Hvordan begynte du arbeidet med stykket?

-Da jeg fikk dette oppdraget så jeg litt på programmene til noen av de lokale orkestrene som er medlem av NASOL. Jeg ønsket å lage noe som var funksjonelt og «forståelig», med et tema som går igjen og som man kanskje husker. Dermed gikk jeg igang med å lage skisser til verket og improviserte fram ulike tema og ideer. Etter å ha gitt det litt tid, vendte jeg tilbake til skissene, bestemte meg for hovedtemaet, og skrev inn endel sidetema og variasjoner.

Hvor kommer tittel fra?

-Tittelen «The Forest» kom etterhvert, da jeg så hvor stemningen i stykket bar hen. Jeg har også samarbeidet med Lars Erik Gudim om selve arrangementene. Håper at «The Forest» kan gi orkester og publikum en liten «godfølelse» med noe som er enkelt og vakkert men samtidig litt mystisk, som jo skogen også er!

Jan Gunnar Hoff (f. 1958) er fra Bodø. Han har mottatt Buddy-prisen som jazzmusiker og gitt ut 23 album som artist og co-leader. Som komponist har han skrevet ca 250 verk for ulike besetninger og mottatt en Edvardpris i klassen for kirkemusikk. Han er også en Steinway Artist og professor på Norges Arktiske Unviersitet og Universitet i Agder.

Jan Gunnar Hoff

«The Forest» urframføres søndag 14. januar 2024 av Midtnorsk symfoniorkester og Mosjøen orkesterforening i Mosjøen. Konserten gjentas i Trondheim søndag 21. januar 2024.
Dirigent er Tormod Knapp.