Skip to content
content_top_image

Kontakt oss

Trondheimsveien 2

Postboks 4651 Sofienberg

0506 Oslo

Tlf.: 24 14 11 70

nasol@nasol.no

Nyttårskonsert med Eldar Nilsen

Eldar Nilsen og Bærum Symfoniorkester
Alle fotos: Leif Mats

Lørdag 13. og søndag 14. januar ledet Eldar Nilsen Bærum Symfoniorkesters nyttårskonsert. En konsert han gledet seg stort til å dirigere.

Det er 40 år siden Eldar Nilsen hadde sin første dirigentoppgave med et amatørorkester. Og det er blitt en lang rekke engasjementer i løpet av karrieren.

– Lite visste jeg dengang at det skulle bli en betydelig del av min karriere ved siden av å dirigere profesjonelle ensembler, sier Eldar.
– Jeg har hatt noen lange engasjementer i disse årene, opptil 19 år i samme orkester, og veldig mange prosjekter med orkestre over hele landet. Noe av hemmeligheten med at dette har blitt en del av livet er at jeg har alltid hatt glede og sansen for samarbeidet mellom profesjonelle musikere og dyktige amatører og det gode mellommenneskelige forholdet som oppstår i arbeidet mot et felles mål.

Du har dirigert en rekke av orkestrene som er tilsluttet NASOL. Hva har det gitt deg?

– Mye! Nå på oppløpssiden av dirigentlivet ser jeg tilbake på mange flotte opplevelser, gode musikervenner og et rikt musikerliv. Og jeg er enda like aktiv og gleder meg til kommende engasjementer med NASOL sine orkestre.

Først på programmet står nyttårskonserten i Sandvika.

– Riktig! Lørdag og søndag midt i januar fyller Bærum Symfoniorkester storsalen i Bærum kulturhus med sin tradisjonelle nyttårskonsert. Med innslag av ballett og med noen av landets fremste operasangere er dette blitt en storsatsning for orkesteret. Det er ingen hemmelighet at Nyttårskonserten fra Wien er det store forbildet, og også i Bærum avsluttes konserten med «An der Schönen Blauen Donau» og «Radetzky-marsj».

Hva er det fine med Bærum Symfoniorkester?

– Orkesteret er stort, med alle instrumentgrupper komplett. I det hele er Bærum Symfoniorkester inne i en veldig god periode. Profesjonelle gruppeledere, velutdannede musikklærere, pensjonerte orkestermusikere og dyktige amatører spiller godt sammen. Og mange unge musikanter har kommet til – det er viktig! Og når det gjelder nyttårskonserten spesielt, har jeg hatt gleden av å dirigere disse konsertene i en årrekke, og det har alltid vært en fest, avslutter Eldar Nilsen.

Bærum Symfoniorkester holder sin tradisjonsrike nyttårskonsert i Bærum kulturhus for 18. gang. Årets solister er Ann-Helen Moen og Hanne Marit Mordal Iversen, begge sopran, samt supertalentet Franz Serafin Kraggerud fra Jar på cello. I tillegg medvirker ballettgruppen Happy Feet.

På programmet står blant annet populære wienervalser, «Romersk karneval-ouverture», «Rokokkovariasjoner» av Tsjajkovsky, samt «Bruremarsj fra Sørfold».

skrevet av Trond Erikson (troeri@live.no)
tlf. 474 00 908