Skip to content
content_top_image

Kontakt oss

Møllergata 39

0179 Oslo

Tlf.: 24 14 11 70

nasol@nasol.n1o

IDEBANK

Til idebanken kan orkestrene sende inn sine «innskudd»,- gode forslag og ideer som andre kan nyttiggjøre seg.

I idebanken kan orkestrene altså hente gode forslag og ideer til prosjekter og annet!

Send inn til nasol@nasol.no

På utkikk etter ikke altfor vanskelige stykker for strykere ?

Nardo bydelsorkester er et strykeorkester i Trondheim med 25 medlemmer.

For å gi musikkopplevelse til flest mulig, har vi lav terskel for å bli med. Slik har vi gjennom årene bygd oss opp et stort repertoar av god, men ikke altfor vanskelig originalmusikk fra ulike tidsperioder. Og med passende utfordringer i alle stemmer. Vi har ofte også brukt blåsere som solister. Mange av stykkene egner seg og for strykekvartett eller litt viderekommende skoleorkestre. En stor del av dette materialet er gratis. Vi vil gjerne dele vår erfaring med andre strykere/orkestre. Hvis du ønsker tips om velklingende og teknisk overkommelig originalmusikk for strykere, ta kontakt med vårt orkester ved å sende en e-post til: veghagerup@gmail.com

FAMILIEKONSERTEN – «BALDERS DØD»

Musikk: Geir Bøhren/Bent Åserud

Tekst: Trond Brænne

Besetning: Forteller (helst profesjonell skuespiller), barnekor (evt. solister), stort orkester (2222-4231-pk-slv-hrp-pno-str). Noter kjøpes/leies fra NB Noter.

Durata: Ca. 1 time

Kort beskrivelse: Verket er inndelt 17 satser, alle med beskrivende titler hentet fra den norrøne gudeverden. Orkestersatsen er enkel, slik at yngre musikere (strykere) kan inviteres med. Korsatsen kan gjøres unison ,selv om den av og til er skrevet 3-stemt. Noen få solistinnslag kan gjøres av eldre/dyktige korister. Verket kan med fordel dramatiseres, og en kan også involvere dansere hvis ønskelig. Verket egner seg derfor godt til samarbeid med kulturskolen.

Fremført: «Balders død» ble urfremført 19. mars 2017 i Lillestrøm, med Romerike symfoniorkester, Romerike Unge Strykere og Nittedal barnekor. Forteller: Morten Røhrt. Dirigent: Jan Ola Amundsen. Stor begeistring!

Mer informasjon/kontakt: Jan Ola Amundsen (kunstnerisk leder i Romerike symfoniorkester), mobil: 93888436.