Skip to content
content_top_image

Kontakt oss

Trondheimsveien 2

Postboks 4651 Sofienberg

0506 Oslo

Tlf.: 24 14 11 70

nasol@nasol.no

«Awakening: Sunrise over the Collserola»

David S. Grant – Foto: Ivar Taim

David Stephen Grant (f. 1988) har studert komposisjon ved Norges musikkhøgskole og Den norske filmskolen. Han komponerer musikk til ulike formål og besetninger – for både konsert, film og teater – og ble i 2019 nominert til Amandaprisen for beste originalmusikk for spillefilmen «Når jeg faller». Ved siden av eget kunstnerisk virke har David i mange år jobbet som noteskriver og redaktør for musikkforlag i inn- og utland, og har siden 2020 drevet det uavhengige musikkforlaget Edition Polaris.
Om «Awakening: Sunrise over the Collserola»
Jeg har nylig flyttet til Sant Cugat del Vallès, rett utenfor Barcelona. Fra leiligheten ser jeg opp mot Sierra de Collserola og fjellet Tibidabo, og etter å ha flyttet fra Norge kjenner jeg (kanskje mer enn før) en dragning mot naturen i nærområdet. «Awakening: Sunrise over the Collserola» er inspirert av stemningen når sola bryter gjennom morgendisen og byen rundt meg våkner til liv, med utsikt mot skogen og fjellene like ved.
Ved siden av å fungere som et stykke musikk har det vært viktig å gi alle musikerne noe interessant å spille, med jevn deltakelse gjennom forløpet. Alle spiller naturligvis ikke hele tiden, men i løpet av det korte stykket skal alle ha fått noe å substansielt å bidra til verkets hele med.

«Awakening: Sunrise over the Collserola» for stor orkesterbesetning urframføres søndag 10. mars 2024 av Oslo symfoniorkester i Ridehuset på Akershus festning i Oslo under ledelse av Jan Ola Amundsen.

Verket har også en redusert besetning, og denne versjonen blir spilt første gang onsdag 5. juni 2024 av Jæren symfoniorkester under ledelse av Omer Shteinhart.